20-30
Glutenfri
Elgkarbonader med fløtepoteter, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær
Ovnsbakt rosenkål får et nydelig nøttepreg, og passer perfekt til det gode viltkjøttet med syrlige og rørte tyttebær.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Fløtepoteter og ovnsbakte grønnsaker
Rosenkål
200 g
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
400 g
Elgkarbonader
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 661 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Riv gjerne litt ost over fløtepotetene, om du har. Du kan også blande rosenkålen med fløtepotetene.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Fløtepoteter og ovnsbakte grønnsaker: Rens og kutt rosenkålen i to. Skrell og kutt gulroten mindre biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper.
- Fløtepoteter og ovnsbakte grønnsaker, fortsettelse: Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek fløtepotetene og grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til grønnsakene er gylne og fløtepotetene er gjennomvarme.
- Elgkarbonader: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene i 2–3 minutter på hver side.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.