20-30
Kylling og blomkål i indisk saus med spinat, krydderris og nanbrød
Her får du en enkel og smakfull indisk kyllinggryte, en perfekt hverdagsrett. Med krydderris og varme nanbrød er dette en familiefavoritt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- vann
Krydderris
Basmatiris
135 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Kylling og blomkål i indisk saus
Spinat
50 g
Kyllingkjøttdeig
300 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Indisk saus (Selleri, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Vann
1 dl
Nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1027 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 109 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne litt yoghurt eller raita til retten. Du kan også toppe retten med hakkede mandler og rosiner for ekstra krønsj.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Krydderris: Tilbered risen som anvist på pakken, men tilsett det tyrkiske krydderet i kokevannet.
- Kylling og blomkål i indisk saus, forberedelse: Skyll spinaten i kaldt vann.
- Kylling og blomkål i indisk saus: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek kyllingkjøttdeigen i 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe, og del den opp i mindre biter med en stekespade.
- Kylling og blomkål i indisk saus, fortsettelse: Ha brokkoli- og blomkålbukettene, den indiske sausen og 1 dl vann i kjelen med kjøttdeigen. La det hele småkoke på lav varme i 10 minutter. Vend inn spinaten rett før servering.
- Nanbrød: Pensle nanbrødene med litt vann, og varm dem i ovnen i 3–4 minutter.
- Vel bekomme!