Kylling og blomkål i indisk saus med spinat, krydderris og nanbrød
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Her får du en enkel og smakfull indisk kyllinggryte, en perfekt hverdagsrett. Med krydderris og varme nanbrød er dette en familiefavoritt.
Her får du en enkel og smakfull indisk kyllinggryte, en perfekt hverdagsrett. Med krydderris og varme nanbrød er dette en familiefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- vann
Basmatiris
135 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Spinat
50 g
Kyllingkjøttdeig
300 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Indisk saus
1 pakke
Smør
1 ss
Vann
1 dl
Nanbrød
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1027 kcal
- Fett: 43 g
- Karbohydrater: 109 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne litt yoghurt eller raita til retten. Du kan også toppe retten med hakkede mandler og rosiner for ekstra krønsj.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken, men tilsett det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Skyll spinaten i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek kyllingkjøttdeigen i 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe, og del den opp i mindre biter med en stekespade.
Ha brokkoli- og blomkålbukettene, den indiske sausen og 1 dl vann i kjelen med kjøttdeigen. La det hele småkoke på lav varme i 10 minutter. Vend inn spinaten rett før servering.
Pensle nanbrødene med litt vann, og varm dem i ovnen i 3–4 minutter.
Vel bekomme!
God middag!