Laktosefri
Glutenfri
Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus med ovnsbakte poteter og tomat- og løksalat
4.06 (232)
Under 35 min
11 Ingredienser
Køfte er en tyrkisk variant av kjøttboller, som ofte inneholder hvitløk og friske urter.
Køfte er en tyrkisk variant av kjøttboller, som ofte inneholder hvitløk og friske urter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Salt
- olivenolje
- pepper
- olje
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
Bladpersille
½ bunt
Kjøttdeig
300 g
Persillade
1 pakke
Panering
½ pakke
Ajvar
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Salt
½ ts
Poteter
350 g
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Sitron
1 stk
Salt
½ ts
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 689 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også legge kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir, og steke dem i ovnen på 220 grader i omtrent 10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter.
Skyll persillen, og finhakk stilkene og bladene hver for seg. Bland de finhakkede persillestilkene, kjøttdeigen, ½ ts salt, persilladen og paneringen til en jevn deig i en bolle. Form deigen til litt store kjøttboller, og klem dem litt flate (se tips).
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 8–10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn ajvarsausen og de hakkede tomatene, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la kjøttbollene trekke i sausen i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Legg rødløken i en sil, og vend inn ½ ts salt. La rødløken trekke i saltet i 5 minutter, og skyll den i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Del sitronen i to. Bland rødløken, tomaten, persillebladene, 1 ss olivenolje, saften fra sitronen, salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!