Filetstykke av svin med grønne bønner, paprika, hvitløkspoteter og kremet appelsinsaus
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Rød paprika
½ stk
Grønne bønner
150 g
Rødløk
½ stk
Kremet appelsinsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 482 kcal
- Fett: 14 g
- Karbohydrater: 46 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer om du har, og stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 (rosa kjerne) 68–70 grader (gjennomstekt).
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent.
Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–16 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
Skyll paprikaen og bønnene og skrell rødløken. Rens og del paprikaen i stimler, kutt endene av de grønne bønnene og kutt rødløken i tynne båter. Bruk den samme stekepannen som du brunet kjøttet i. Tilsett litt mer olje om nødvendig. Ha grønnsakene i pannen, og stek dem i omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!
God middag!