Glutenfri
Sitrusstekt svinefilet med karamellisert rødløk, brokkoli og bearnéssaus
4.29 (487)
Under 30 min
6 Ingredienser
Nydelig krydret svinefilet med en fyldig saus og søt, karamellisert løk er en perfekt middag en dag du vil kose deg litt ekstra.
Nydelig krydret svinefilet med en fyldig saus og søt, karamellisert løk er en perfekt middag en dag du vil kose deg litt ekstra.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- pepper
- olje
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Jasminris
135 g
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ts
Brokkoli
1 stk
Bearnéssaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 675 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer i kjøttet, om du har. Stek kjøttet til det har 65 grader i kjernetemperatur. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til kjernetemperaturen er 68–70 grader.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til brokkolien.
Krydre kjøttet med salt og sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Bruk samme stekepanne som du stekte kjøttet i, og varm den opp til middels varme. Ha i litt olje, og stek rødløken i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Vend inn 1 ts sukker og la rødløken surre på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Håper det smaker!
God middag!