Laktosefri
Glutenfri
Sitruskrydret svinefilet med grønne bønner, brokkoli, hvitløkspoteter og karriremulade
4.27 (504)
Under 40 min
9 Ingredienser
Nyt denne retten en dag dere har litt bedre tid. Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, friske grønnsaker og karriremulade er skikkelig hverdagsluksus.
Nyt denne retten en dag dere har litt bedre tid. Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, friske grønnsaker og karriremulade er skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Brokkoli
½ stk
Grønne bønner
150 g
Rødløk
1 stk
Smør
1 ss
Remulade
1 pakke
Karri
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 619 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 41 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 68 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i minimum 5 minutter.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetene og hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Krydre kjøttet med sitruskrydderet, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Skjær kjøttet i skiver ved servering.
Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kutt vekk endene av de grønne bønnene, skrell og kutt rødløken i båter. Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 3. Stek grønnsakene i omtrent 7 minutter. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og smak til med salt og pepper.
Ha remuladen i en skål, og smak til med karrien.
God middag!
God middag!