Sitruskrydret svinefilet med grønne bønner, brokkoli, hvitløkspoteter og karriremulade
Laktosefri
Glutenfri

Sitruskrydret svinefilet med grønne bønner, brokkoli, hvitløkspoteter og karriremulade

4.27 (504)
Under 40 min
9 Ingredienser
Nyt denne retten en dag dere har litt bedre tid. Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, friske grønnsaker og karriremulade er skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Brokkoli
½ stk
Grønne bønner
150 g
Rødløk
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Remulade
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Karri
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 619 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 68 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i minimum 5 minutter.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i fire. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetene og hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Krydre kjøttet med sitruskrydderet, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Skjær kjøttet i skiver ved servering.
 Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kutt vekk endene av de grønne bønnene, skrell og kutt rødløken i båter. Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 3. Stek grønnsakene i omtrent 7 minutter. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og smak til med salt og pepper. 
 Ha remuladen i en skål, og smak til med karrien.
God middag!
God middag!