Røkt kamstek med rotmos og brun saus

Røkt kamstek med rotmos og brun saus

Retten har ingen vurdering
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Solsikke-/rapsolje
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Rotmos
1 pakke
(Laktose)
Salt
Brokkolibuketter
1 pakke
Smør
1 ss
Røkt kamstek
350 g
Vann
1 dl
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Kutt potetene i to. Ha potetene i en ildfast form. Vend inn potetkrydder (her er det lov til å bruke fingrene!). Få hjelp av en voksen til å sette potetene i ovnen.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Kok opp to kjeler med vann, en til rotmos og en til brokkoli.
Kutt potetene i to og ha dem i en ildfast form. Ha på olje og potetkrydder. Sett formen i ovnen og stek potetene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Legg posen med rotmos i den ene kjelen med varmt vann og la den småkoke i 10–15 minutter.
Legg kamsteken i en ildfast form og hell på varmt vann. Dekk formen med aluminiumfolie og sett den i ovnen. La formen stå i ovnen til kjøttet er varmt. Det tar omtrent 10 minutter.
Kok brokkolibukettene i 4–5 minutter. Hell av vannet og ha på litt smør.
Varm sausen i en kjele under omrøring.
Løft posen med rotmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell mosen forsiktig over i et serveringsfat.
Server røkt kamstek med rotmos, brokkoli, stekte poteter og brun saus.
God middag!