Glutenfri
Sommersalat med gyroskjøtt
stekt blomkål, syltet rødløk og fetadressingNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Gyros er grillet svinenakke med masse smak som oftest serveres i et pitabrød i Hellas. Her får du det i en salat med syrlig løk og salt fetadressing.
Gyros er grillet svinenakke med masse smak som oftest serveres i et pitabrød i Hellas. Her får du det i en salat med syrlig løk og salt fetadressing.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
¼ dl
Sukker
½ dl
Vann
1 dl
Blomkål
1 stk
Grillet gyroskjøtt
250 g
Røkt chilimix
½ pakke
Hjertesalat
1 stk
Urtedressing
1 pakke
Fetaost
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 628 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 38 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ¼ dl eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i 6–8 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper, og legg blomkålen over på en tallerken. Skru opp temperaturen på pannen til høy varme, og ha i litt ny olje om nødvendig. Stek gyroskjøttet i 3–4 minutter, og krydre med ønsket mengde av chilikrydderet.
Skyll og tørk salaten, riv den i grove biter, og ha den i en salatbolle. Ha urtedressingen i en skål, smuldre fetaosten i dressingen, og smak til med litt grovkvernet pepper. Vend halvparten av dressingen inn i salaten.
Vend blomkålen inn i salaten. Fordel gyroskjøttet over, og topp med resten av dressingen og den syltede rødløken.
God middag!