Sommersalat med gyroskjøtt, stekt blomkål, syltet rødløk og fetadressing
Glutenfri

Sommersalat med gyroskjøtt

stekt blomkål, syltet rødløk og fetadressing
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Gyros er grillet svinenakke med masse smak som oftest serveres i et pitabrød i Hellas. Her får du det i en salat med syrlig løk og salt fetadressing.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
¼ dl
Sukker
½ dl
Vann
1 dl
Blomkål
1 stk
Grillet gyroskjøtt
250 g
Røkt chilimix
½ pakke
Hjertesalat
1 stk
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
628 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
38 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ¼ dl eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i 6–8 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper, og legg blomkålen over på en tallerken. Skru opp temperaturen på pannen til høy varme, og ha i litt ny olje om nødvendig. Stek gyroskjøttet i 3–4 minutter, og krydre med ønsket mengde av chilikrydderet.
 Skyll og tørk salaten, riv den i grove biter, og ha den i en salatbolle. Ha urtedressingen i en skål, smuldre fetaosten i dressingen, og smak til med litt grovkvernet pepper. Vend halvparten av dressingen inn i salaten. 
 Vend blomkålen inn i salaten. Fordel gyroskjøttet over, og topp med resten av dressingen og den syltede rødløken.
God middag!