Krydderstekt torsk med ovnsbakt brokkoli og potetmos

Krydderstekt torsk med ovnsbakt brokkoli og potetmos

3.98 (586)
Under 30 min
7 Ingredienser
Denne stekte torsken med smak av dill og sennep blir fort en yndling blant fiskeretter, og med en fløyelsmyk potetmos er middagen komplett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Melk
1½ dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Gul løk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smør
3 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 520 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du å spare tid, trenger du ikke å skrelle potetene før du koker dem.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell potetene. Kok opp en kjele med usaltet vann, og la potetene trekke i vannet rett under kokepunktet i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt løken i båter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til brokkolien er mør. 
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med melken, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
 Skyll og tørk fisken. Bland kryddermiksen med 2 ss hvetemel, og vend fisken i blandingen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og la det småkoke i 3–4 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett soyasausen. 
Nyt måltidet!
God middag!