Krydderstekt torsk med ovnsbakt brokkoli og potetmos
3.98 (586)
Under 30 min
7 Ingredienser
Denne stekte torsken med smak av dill og sennep blir fort en yndling blant fiskeretter, og med en fløyelsmyk potetmos er middagen komplett.
Denne stekte torsken med smak av dill og sennep blir fort en yndling blant fiskeretter, og med en fløyelsmyk potetmos er middagen komplett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Melk
1½ dl
Smør
1 ss
Gul løk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Torskefilet
325 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Hvetemel
2 ss
Glutenfri soyasaus
½ pose
Smør
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 520 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å spare tid, trenger du ikke å skrelle potetene før du koker dem.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell potetene. Kok opp en kjele med usaltet vann, og la potetene trekke i vannet rett under kokepunktet i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt løken i båter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til brokkolien er mør.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med melken, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll og tørk fisken. Bland kryddermiksen med 2 ss hvetemel, og vend fisken i blandingen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og la det småkoke i 3–4 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett soyasausen.
Nyt måltidet!
God middag!