20-30
Glutenfri
Medisterkaker med smørstekte rødbeter, surkål og sennepsbakte poteter
Tradisjonsrike medisterkaker er smaken av jul. Med den klassiske surkålen, poteter bakt med sennep og honning og møre rødbeter.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- olje
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Sennepsbakte poteter
Poteter
350 g
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
½ glass
Honning
1 pakke
Olje
½ ss
Smørstekt rødbete og gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Rødbete
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Olje
½ ss
Smør (Melk)
½ ss
Surkål
Surkål
1 pakke
Medisterkaker
Medisterkaker (Melk, Laktose)
390 g
Sjysaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1071 kcal
- Fett 69 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbeter gir fra seg mye farge. Ta på deg et forkle før du begynner, så du ikke får farge på klærne. Bruk gjerne et skjærebrett i plast, så er det lettere å få bort fargen.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til surkålen.
- Sennepsbakte poteter: Del potetene i fire, og fordel dem i en ildfast form med bakepapir. Bland sammen sennepen, honningen og ½ ss olje i en skål, og vend sennepsdressingen inn i potetene. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne, gjennomstekte og litt sprø.
- Smørstekt rødbete og gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene og rødbeten i terninger. Skyll og grovhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ½ ss olje og ½ ss smør. Stek grønnsakene i 8–10 minutter, til de er møre. Vend inn persillen, og smak til med salt og pepper.
- Surkål: Legg posen med surkål i kjelen med varmt vann fra punkt 1, og la den trekke til resten av maten er ferdig. Hell den over i en serveringsskål.
- Medisterkaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha i sjysausen, og kok opp. La medisterkakene trekke i sausen i omtrent 5 minutter.
- God middag!