Medisterkaker med smørstekte rødbeter, surkål og sennepsbakte poteter
Glutenfri

Medisterkaker med smørstekte rødbeter, surkål og sennepsbakte poteter

4.08 (90)
Under 30 min
9 Ingredienser
Tradisjonsrike medisterkaker er smaken av jul. Med den klassiske surkålen, poteter bakt med sennep og honning og møre rødbeter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Grov sennep
½ glass
(Sulfitt, Sennep)
Honning
1 pakke
Olje
½ ss
Gulrøtter
2 stk
Rødbete
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Olje
½ ss
Smør
½ ss
(Melk)
Surkål
1 pakke
Medisterkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Sjysaus
1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1071 kcal
  • Fett: 69 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbeter gir fra seg mye farge. Ta på deg et forkle før du begynner, så du ikke får farge på klærne. Bruk gjerne et skjærebrett i plast, så er det lettere å få bort fargen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til surkålen.
 Del potetene i fire, og fordel dem i en ildfast form med bakepapir. Bland sammen sennepen, honningen og ½ ss olje i en skål, og vend sennepsdressingen inn i potetene. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne, gjennomstekte og litt sprø. 
 Skrell og kutt gulrøttene og rødbeten i terninger. Skyll og grovhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ½ ss olje og ½ ss smør. Stek grønnsakene i 8–10 minutter, til de er møre. Vend inn persillen, og smak til med salt og pepper.
Legg posen med surkål i kjelen med varmt vann fra punkt 1, og la den trekke til resten av maten er ferdig. Hell den over i en serveringsskål.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha i sjysausen, og kok opp. La medisterkakene trekke i sausen i omtrent 5 minutter.
God middag!
God middag!