Glutenfri
Medisterkaker
med smørstekte rødbeter, surkål og sennepsbakte poteterNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Tradisjonsrike medisterkaker er smaken av jul. Med den klassiske surkålen, poteter bakt med sennep og honning og møre rødbeter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Grov sennep
½ glass
Honning
1 pakke
Olje
½ ss
Gulrøtter
2 stk
Rødbete
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Olje
½ ss
Smør
½ ss
Surkål
1 pakke
Medisterkaker
390 g
Sjysaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1071 kcal
- Fett:
- 69 g
- Karbohydrater:
- 84 g
- Protein:
- 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbeter gir fra seg mye farge. Ta på deg et forkle før du begynner, så du ikke får farge på klærne. Bruk gjerne et skjærebrett i plast, så er det lettere å få bort fargen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til surkålen.
Skyll og del potetene i fire, og fordel dem i en ildfast form. Bland sammen sennepen, honningen og ½ ss olje i en skål, og vend sennepsdressingen inn i potetene. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne, gjennomstekte og litt sprø.
Skrell og kutt gulrøttene og rødbeten i terninger. Skyll og grovhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ½ ss olje og ½ ss smør. Stek grønnsakene i 8–10 minutter, til de er møre. Vend inn persillen, og smak til med salt og pepper.
Legg posen med surkål i kjelen fra punkt 1, og la den småkoke til resten av retten er klar. Hell surkålen over i en serveringsskål.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha i sjysausen, og kok opp. La medisterkakene småkoke i sausen i omtrent 5 minutter.
God middag!