Glutenfri
Medisterkaker med smørstekte rødbeter, surkål og sennepsbakte poteter
4.08 (90)
Under 30 min
9 Ingredienser
Tradisjonsrike medisterkaker er smaken av jul. Med den klassiske surkålen, poteter bakt med sennep og honning og møre rødbeter.
Tradisjonsrike medisterkaker er smaken av jul. Med den klassiske surkålen, poteter bakt med sennep og honning og møre rødbeter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Grov sennep
½ glass
Honning
1 pakke
Olje
½ ss
Gulrøtter
2 stk
Rødbete
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Olje
½ ss
Smør
½ ss
Surkål
1 pakke
Medisterkaker
390 g
Sjysaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1071 kcal
- Fett: 69 g
- Karbohydrater: 84 g
- Protein: 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbeter gir fra seg mye farge. Ta på deg et forkle før du begynner, så du ikke får farge på klærne. Bruk gjerne et skjærebrett i plast, så er det lettere å få bort fargen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til surkålen.
Del potetene i fire, og fordel dem i en ildfast form med bakepapir. Bland sammen sennepen, honningen og ½ ss olje i en skål, og vend sennepsdressingen inn i potetene. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne, gjennomstekte og litt sprø.
Skrell og kutt gulrøttene og rødbeten i terninger. Skyll og grovhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ½ ss olje og ½ ss smør. Stek grønnsakene i 8–10 minutter, til de er møre. Vend inn persillen, og smak til med salt og pepper.
Legg posen med surkål i kjelen med varmt vann fra punkt 1, og la den trekke til resten av maten er ferdig. Hell den over i en serveringsskål.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha i sjysausen, og kok opp. La medisterkakene trekke i sausen i omtrent 5 minutter.
God middag!
God middag!