Urtestekt kyllingfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker og bearnéssaus

Urtestekt kyllingfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker og bearnéssaus

4.15 (745)
Under 35 min
6 Ingredienser
Dette er en kjent favoritt i mange hjem. Saftig kyllingfilet, toppet med en fyldig bearnéssaus, er en enkel og skikkelig god kombinasjon av smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Kyllingbryst med skinn
300 g
Urtemiks
1 pakke
Bearnéssaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 545 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 47 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i jevnstore staver. Fordel potetene, gulrøttene og kålroten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og rotgrønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. 
Krydre kyllingen med urtemiksen, og litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen.  
Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. Hvis du har et steketermometer, kan du steke kyllingen til den har en kjernetemperatur på 68 grader.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.  
God middag!
God middag!