Steinovnsbakt hvit pizza med gyroskjøtt, syltet rødløk og ruccola
4.1 (184)
Under 20 min
8 Ingredienser
Hvit pizza har blitt en favoritt hos mange. Med sprø, steinovnsbakt bunn og smakfullt gyroskjøtt er dette en middag å kose seg med.
Hvit pizza har blitt en favoritt hos mange. Med sprø, steinovnsbakt bunn og smakfullt gyroskjøtt er dette en middag å kose seg med.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
Rødløk
½–1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Crème fraîche
75–150 g
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Pizzabunner
1–2 stk
Revet ost
50–100 g
Grillet gyroskjøtt
150 g
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 867 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 88 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og oppbevare den i kjøleskapet.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Bland sammen crème fraîchen og soppulveret i en skål. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-blandingen jevnt utover bunnene. Strø over den revne osten, og topp med gyroskjøttet. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Topp de nystekte pizzaene med den syltede rødløken, tomaten, ruccolaen og nykvernet pepper.
God middag!