Steinovnsbakt hvit pizza med gyroskjøtt, syltet rødløk og ruccola

Steinovnsbakt hvit pizza med gyroskjøtt

med syltet rødløk og ruccola
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Hvit pizza har blitt en favoritt hos mange. Med sprø, steinovnsbakt bunn og smakfullt gyroskjøtt er dette en middag å kose seg med.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • pepper
  • sukker
  • vann
Rødløk
½-1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Revet ost
75 g
(Melk, Laktose)
Grillet gyroskjøtt
125 g
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
907 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
100 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og oppbevare den i kjøleskapet.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Bland sammen crème fraîchen og soppulveret i en skål. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-blandingen jevnt utover bunnene. Strø over den revne osten, og topp med gyroskjøttet. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen. 
 Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Topp de nystekte pizzaene med den syltede rødløken, tomaten, ruccolaen og nykvernet pepper.
God middag!