Stekt vossakorv med epler, kål, tyttebærsjy og sennepsmarinerte poteter

Jul

Glutenfri

Stekt vossakorv med epler, kål, tyttebærsjy og sennepsmarinerte poteter

4.17 (70)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Persille
½ pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Sjysaus
½–1 pakke
(Melk)
Rørte tyttebær
½ pakke
Vossakorv
350 g
(Melk, Laktose)
Rødløk
½ stk
Rødt eple
½ stk
Spisskål
1 bit
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 957 kcal
  • Fett: 67 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ønsker å forenkle tilberedningen kan du kutte pølsen i skiver, og steke den med grønnsakene.

 Skyll og kutt potetene i tykke skiver. Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Skyll, tørk og grovhakk persillen.
Hell sjysausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med halve pakken med tyttebærene.    
Trekk skinnet av vossakorven, og del den i porsjonsstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha pølsen over på en tallerken, dekk den med aluminiumsfolie, og hold pølsen varm frem til servering.
Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Skyll og kutt eplet i tynne båter. Kutt spisskålen i grove strimler. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek eplet, løken og kålen i 2–3 minutter, og krydre med salt og pepper.
 Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i 1 minutt. Vend inn persillen og sennepsvinaigretten. 
 Server resten av tyttebærene til retten. 
God middag!