Krydret svinefilet med soppsaus, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær

Krydret svinefilet med soppsaus, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær

4.35 (1842)
Under 35 min
8 Ingredienser
Mørt filetstykke av svin er aldri feil, spesielt ikke når den serveres med en fyldig soppsaus. Kos deg litt ekstra med denne deilige retten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Purre
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Aromasopp
100 g
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 562 kcal
  • Fett: 17 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.    
 Kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Del purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i tykke skiver. Fordel potetene, gulrøttene og purren utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.   
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det har fått en fin stekekorpe.  
Legg kjøttet over i en ildfast form, krydre det med persilladen, og stek det i ovnen i 12–15 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Skru ned til middels varme, ha i soppsausen, og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper.  
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!