Vegetar
Linguine med ovnsbakte cherrytomater, sprø kikerter og fetaost
4.1 (299)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Sjalottløk
1 stk
Cherrytomater
250 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Pasta
200 g
Spinat
50 g
Pastavann
½ dl
Kikerter
1 pakke
Persillade
1 pakke
Fetaost
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 819 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 99 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å spare litt tid? Varm kikertene i formen med tomatene i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp 2 liter vann i en kjele.
Skrell sjalottløken, og kutt den i tynne skiver. Skyll cherrytomatene, og ha dem i en ildfast form sammen med løken. Bland inn balsamicovinaigretten, moste tomater, grønnsaksbuljong, litt salt, pepper og basilikum- og oreganokrydderet. Stek tomatene nederst i ovnen i omtrent 15 minutter. Knus tomatene lett når de er ferdig stekte, og bland godt.
Kok pastaen som anvist på pakken, i kjelen fra punkt 1.
Ha kikertene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og kryddermiksen. Stek kikertene i ovnen, over tomatene, i omtrent 15 minutter.
Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på ½ dl av pastavannet. Bland pastaen og pastavannet med tomatene og spinaten.
Topp med kikertene, og smuldre over fetaosten.
God middag!