Linguine med ovnsbakte cherrytomater, sprø kikerter og fetaost
Vegetar

Linguine med ovnsbakte cherrytomater, sprø kikerter og fetaost

4.09 (265)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pastavann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Sjalottløk
1 stk
Cherrytomater
250 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Pasta
200 g
(Hvete)
Spinat
50 g
Pastavann
½ dl
Kikerter
1 pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 819 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du å spare litt tid? Varm kikertene i formen med tomatene i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp 2 liter vann i en kjele. 
 Skrell sjalottløken, og kutt den i tynne skiver. Skyll cherrytomatene, og ha dem i en ildfast form sammen med løken. Bland inn balsamicovinaigretten, moste tomater, grønnsaksbuljong, litt salt, pepper og basilikum- og oreganokrydderet. Stek tomatene nederst i ovnen i omtrent 15 minutter. Knus tomatene lett når de er ferdig stekte, og bland godt.    
 Kok pastaen som anvist på pakken, i kjelen fra punkt 1.
Ha kikertene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og kryddermiksen. Stek kikertene i ovnen, over tomatene, i omtrent 15 minutter. 
Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på ½ dl av pastavannet. Bland pastaen og pastavannet med tomatene og spinaten.
Topp med kikertene, og smuldre over fetaosten. 
God middag!