20-30
Laktosefri
Linguine med pannestekt kyllinglårfilet og squash i paprikapesto-saus
Saftig kylling med en fargerik paprikasaus, proppfull av italienske smaker. Her får du en både enkel og utrolig god pastarett.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- mandler,
- cashewnøtter,
- melk
Basisvarer
- smør
- pastavann
- salt
- pepper
- olje
Linguine
Pasta (Hvete)
100 g
Pannestekt kyllinglårfilet
Hvitløksfedd
½–1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Smør (Melk)
½ ss
Squash i paprikapesto-saus
Squash
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Paprikapesto (Mandler, Cashewnøtter, Melk)
½–1 glass
Pastavann
1 dl
Topping
Grana Padano (Egg, Melk)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1041 kcal
- Fett 55 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil forenkle tilberedningen kan du også kutte kyllingen i små biter, og steke den med grønnsakene.
- Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på 1 dl av pastavannet.
- Pannestekt kyllinglårfilet: Skrell og finhakk hvitløken. Krydre kyllingen med salt og pepper.
- Pannestekt kyllinglårfilet, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen og gjennomstekt. Ha hvitløken og ½ ss smør i pannen mot slutten av kyllingens steketid, og øs smøret over kyllingen. Ha kyllingen over på en tallerken.
- Squash i paprikapesto-saus: Skyll og kutt squashen i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken.
- Squash i paprikapesto-saus, fortsettelse: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek squashen og sjalottløken i 4–5 minutter, og vend inn paprikapestoen. Tilsett pastavannet, litt etter litt, til sausen har ønsket tykkelse.
- Topping: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern over retten ved servering.
- God middag!