Lakseburger med aioli, hjertesalat og potetskiver

Lakseburger med aioli, hjertesalat og potetskiver

4.13 (479)
Under 30 min
8 Ingredienser
Du skal lete lenge etter en saftigere og bedre lakseburger enn dette. Dypp de sprø, dill- og sennepsfrøstekte potetskivene i aioli.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Melk, Laktose)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 833 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også sylte løken hvis du ønsker det. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn kryddermiksen, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 2 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken.  
 Skyll, tørk og kutt salaten i biter. Skyll og kutt tomaten i skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. 
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Smør aiolien på snittflaten på hamburgerbrødene og fyll dem med fisken, salaten og løken. 
God middag!