Søtpotetburger med friske grønnsaker, chilimajones og tortillachips
Vegetar

Søtpotetburger

med friske grønnsaker, chilimajones og tortillachips
4.06 (104)
Under 35 min
11 Ingredienser
Sprø panering gjør den møre søtpoteten enda bedre, og kombinert med deilig chilimajones, sprø nachos og frisk salat, er dette en burger å lengte etter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Egg
1 stk
(Egg)
Panering
75 g
Hvetemel
3 ss
(Hvete)
Avokado
½ stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rød chili
1 stk
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Tortillachips
½–1 pakke
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 903 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 124 g
  • Protein: 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mos avokadoen med en gaffel, og smak til med litt salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten i centimetertykke skiver. Visp sammen egget med en gaffel i en bolle. Ha 3 ss hvetemel på én tallerken, og paneringen på en annen. Vend søtpotetskivene først i melet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Legg de panerte søtpotetskivene over på en tallerken. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek søtpotetskivene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir, og krydre med salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovnen 15–18 minutter.
Snitt avokadoen på langs, fjern stenen, og løft ut avokadokjøttet med en skje. Kutt avokadoen i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i skiver. Skyll og kutt tomaten i skiver. Plukk bladene av salaten, skyll dem i kaldt vann, og tørk dem. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål.
 Sett sammen burgerne etter eget ønske med søtpotetburgerne, grønnsakene og chilimajonesen. Server tortillachipsene til retten.
God middag!