Kyllingstrimler i tortilla med syltet rødkål, appelsin og hvitløksdressing
3.43 (77)
Under 20 min
6 Ingredienser
Saftige kyllingstrimler i varme tortillaer med søt og syrlig rødkål, frisk appelsin og en god dressing er kosemat på sitt beste.
Saftige kyllingstrimler i varme tortillaer med søt og syrlig rødkål, frisk appelsin og en god dressing er kosemat på sitt beste.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Rødkål
300 g
Appelsin
1 stk
Vårløk
1 pakke
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Kyllingstrimler
300 g
Tortillalefser
4 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 873 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 119 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du mer smak i rødkålen, kan du ha litt hel pepper i syltelaken.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Fjern det ytterste laget på rødkålen, og kutt kålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn rødkålen, og la den trekke i laken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Kutt vekk skallet fra appelsinen, og kutt den i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Hell laken av rødkålen, og vend inn appelsinen og vårløken.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. Server hvitløksdressingen til retten.
God middag!