Kyllingstrimler i tortilla med syltet rødkål, appelsin og hvitløksdressing

Kyllingstrimler i tortilla med syltet rødkål, appelsin og hvitløksdressing

3.43 (77)
Under 20 min
6 Ingredienser
Saftige kyllingstrimler i varme tortillaer med søt og syrlig rødkål, frisk appelsin og en god dressing er kosemat på sitt beste.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Rødkål
300 g
Appelsin
1 stk
Vårløk
1 pakke
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Kyllingstrimler
300 g
Tortillalefser
4 stk
(Hvete, Gluten)
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 873 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 119 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du mer smak i rødkålen, kan du ha litt hel pepper i syltelaken.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
 Fjern det ytterste laget på rødkålen, og kutt kålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn rødkålen, og la den trekke i laken frem til servering. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
 Kutt vekk skallet fra appelsinen, og kutt den i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Hell laken av rødkålen, og vend inn appelsinen og vårløken.
 Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. Server hvitløksdressingen til retten. 
God middag!