Hjemmelaget hamburger med potetkløfter
grønn salat, syltet rødløk og chilimajones4.18 (1109)
Under 30 min
8 Ingredienser
Hva slår vel en god og saftig hamburger med klassisk tilbehør på en helt vanlig hverdag? Dette er hverdagskos på sitt beste.
Hva slår vel en god og saftig hamburger med klassisk tilbehør på en helt vanlig hverdag? Dette er hverdagskos på sitt beste.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- eplesider-/hvitvinseddik
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Kjøttdeig
300 g
Røkt paprikakrydder
1 pakke
Salt
½ ts
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 808 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl valgfri eddik. Tilsett rødløken, skru av varmen, og la den stå å trekke frem til servering.
Kna kjøttdeigen lett sammen med det røkte paprikakrydderet, 1 ts salt og litt pepper. Form burgere av deigen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side.
Skyll tomatene og salaten. Kutt tomatene i skiver og separer salatbladene.
Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Serever burgeren med chilimajonesen.
God middag!
God middag!