Laktosefri
Glutenfri
Konfiterte kyllinglår med ovnsbakt tomat og sopprisotto
4.18 (104)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
550 g
Tomat
1 stk
Spinat
50 g
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
4–5 dl
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 835 kcal
- Fett: 44 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dersom kyllingskinnet ikke er sprøtt etter endt steketid kan du skru på grillfunksjonen på ovnen, og steke kyllingen i ytterligere 2–3 minutter, eller til skinnet er sprøtt.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllingen og kraften fra posen i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter, til den er gjennomvarm.
Skyll spinaten. Skrell og grovhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og del den i to om den er litt stor. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i omtrent 5 minutter, til løken er blank.
Tilsett risottorisen, 4 dl vann og buljongen. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Tilsett ½–1 dl vann hvis risottoen blir for tykk. Vend inn 1 ss smør og spinaten når risottoen er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Skyll og kutt tomaten i store terninger. Ha tomaten i formen med kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.
Server sjyen fra formen med kyllingen som saus til retten.
God middag!