Roede
Laktosefri
Soya- og ingefærbakt kyllinglår med fullkornsris, syrlig rødkålsalat og koriander
3.92 (216)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- pepper
Fullkornsris
135 g
Kyllinglår
520 g
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
Vann
2 ss
Olje
1 ts
Appelsin
1 stk
Spinat
50 g
Koriander
1 bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Sesamfrø
½–1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 747 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 64 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 68–72 grader, som er perfekt for kyllinglår.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha kyllingen i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 20–25 minutter, til den er gjennomstekt (se tips). Hell soya- og ingefærsausen og 2 ss vann over kyllingen i formen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.
Skyll appelsinen, spinaten og korianderen. Finriv skallet av appelsinen (kun det oransje) på et rivjern, og ha det i en bolle. Skrell og kutt appelsinen i skiver. Snitt spinaten og grovhakk korianderen. Ha appelsinen, spinaten, korianderen og rødkålen i bollen, og vend det hele godt sammen. Smak til med litt eddik og salt, og topp salaten med sesamfrøene rett før servering.
1 stk Ris: 100 g Salat: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!