20-30
Flammkuchen - pizza med hvit urtesaus, bacon, løk, og tomat- og ruccolasalat
Sprø flammkuchen er en gammel tyskfransk måte å lage pizza på. Tradisjonelt er bunnen laget av brøddeig, og toppet med rømme, løk og flesk.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
Flammkuchen
Rødløk
1 stk
Vårløk
1 pakke
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Urtemiks
½ pakke
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Baconterninger
½–1 pakke
Tomat- og ruccolasalat
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Til servering
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 917 kcal
- Fett 44 g
- Karbohydrater 94 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland chiliflakene med et par spiseskjeer olje, så kan de som ønsker ekstra hete på pizzaen ha på så mye chilliolje de selv ønsker.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Flammkuchen: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll vårløken, og kutt litt av den grønne delen i tynne ringer. Kutt resten av vårløken i grove biter. Bland crème fraîchen og urtemiksen i en liten skål.
- Flammkuchen, fortsettelse: Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-sausen jevnt utover bunnene. Fordel rødløken, vårløkstilkene og baconterningene utover bunnene, og stek pizzaene midt i ovnen i omtrent 10 minutter.
- Tomat- og ruccolasalat: Skyll ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Bland tomaten, ruccolaen og balsamicovinaigretten i en serveringsskål.
- Servering: Kutt Grana Padano-osten i tynne skiver med en skarp kniv. Dryss osten og vårløkringene over de ferdigstekte pizzaene. Server salaten og chiliflakene til retten (se tips).