Alpene
Vegetar
Pizzoccheri - tagliatelle i kremet ostesaus med salviepoteter og savoykål
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Pizzoccheri er en pastarett fra Nord-Italia med potet, kål og smeltet ost. Vi bruker tagliatelle, men tradisjonelt er pastaen laget av bokhvete.
Pizzoccheri er en pastarett fra Nord-Italia med potet, kål og smeltet ost. Vi bruker tagliatelle, men tradisjonelt er pastaen laget av bokhvete.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- pastavann
- olje
- salt
- pepper
Poteter
250 g
Hvitløksfedd
1 stk
Salvie
½ bunt
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Vann
1 dl
Tagliatelle
190 g
Frisk savoykålblanding
300 g
Pastavann
1 dl
Revet ost
100 g
Potetkrydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 886 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 104 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen og kålblandingen.
Skyll og kutt potetene i skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Skyll salvien.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek potetene i omtrent 4 minutter på hver side, eller til de er gylne. Tilsett hvitløken og salvien, og stek det hele videre i omtrent 2 minutter, eller til hvitløken og salvien er sprø. Krydre med salt og pepper.
Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn crème fraîchen og Grande Premium-osten. Smak til med pepper.
Kok pastaen som anvist på pakken i vannet fra punkt 1. Ha i kålblandingen når det gjenstår omtrent 3 minutter av pastaens koketid. Sil vannet av pastaen og kålen når de er ferdigkokt, men spar på 1 dl av pastavannet.
Vend pastaen og kålblandingen inn i ostesausen, og spe på med 1 dl pastavann. Fordel pastaen på tallerkener, og topp med salviepotetene. Dryss over den revne osten og potetkrydderet.
God middag!
God middag!