Pizzoccheri - tagliatelle i kremet ostesaus med salviepoteter og savoykål

Alpene

Vegetar

Pizzoccheri - tagliatelle i kremet ostesaus med salviepoteter og savoykål

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Pizzoccheri er en pastarett fra Nord-Italia med potet, kål og smeltet ost. Vi bruker tagliatelle, men tradisjonelt er pastaen laget av bokhvete.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • pastavann
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
250 g
Hvitløksfedd
1 stk
Salvie
½ bunt
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Tagliatelle
190 g
(Hvete)
Frisk savoykålblanding
300 g
Pastavann
1 dl
Revet ost
100 g
(Melk)
Potetkrydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 886 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 104 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen og kålblandingen.  
 Skyll og kutt potetene i skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Skyll salvien. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek potetene i omtrent 4 minutter på hver side, eller til de er gylne. Tilsett hvitløken og salvien, og stek det hele videre i omtrent 2 minutter, eller til hvitløken og salvien er sprø. Krydre med salt og pepper.      
 Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn crème fraîchen og Grande Premium-osten. Smak til med pepper. 
 Kok pastaen som anvist på pakken i vannet fra punkt 1. Ha i kålblandingen når det gjenstår omtrent 3 minutter av pastaens koketid. Sil vannet av pastaen og kålen når de er ferdigkokt, men spar på 1 dl av pastavannet.
 Vend pastaen og kålblandingen inn i ostesausen, og spe på med 1 dl pastavann. Fordel pastaen på tallerkener, og topp med salviepotetene. Dryss over den revne osten og potetkrydderet. 
God middag!
God middag!