Tomatisert kylling- og kokoskarri med koriander og basmatiris
Laktosefri
Glutenfri

Tomatisert kylling- og kokoskarri med koriander og basmatiris

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Karri er en aromatisk krydderblanding laget av blant annet spisskummen, kardemomme og gurkemeie, og gir god smak til denne klassiske gryteretten fra Nepal.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Cashewnøtter

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Basmatiris
135 g
Gul løk
1 stk
Tomater
2 stk
Koriander
½ bunt
Kyllinglårfilet
350 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Karri
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Rød chili
½ stk
Cashewnøtter
½–1 pakke
(Cashewnøtter)
Koriander
½ bunt
Mangochutney
½–1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 940 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 88 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte en av tomatene i terninger, og bruke den til å lage en frisk salsa med koriander, chili og cashewnøtter.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomatene i mindre biter (se tips). Skyll og grovhakk all korianderen. Skjær kyllingen i mindre stykker.   
 Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Ha kyllingen over på en tallerken.   
Senk varmen til middels varme, og ha ingefærblandingen i pannen. Tilsett løken og tomatene, og stek i 2 minutter. Tilsett kyllingen, karrien, kokoskremen, 1 dl vann og halvparten av korianderen. Kok det hele i omtrent 10 minutter, til sausen tykner noe og kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.   
 Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Knus cashewnøttene med en sleiv. Topp retten med chilien, cashewnøttene og resten av korianderen. Server mangochutneyen til retten.
Vel bekomme!
God middag!