15-20
Laktosefri
Glutenfri
Seifilet og reker i rød currysaus med grønnkål og jasminris
Denne retten er både sunn og mettende, og får et lite sting fra curryen – perfekt i kombinasjon med milde reker og saftig sei.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Skalldyr,
- fisk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
135 g
Seifilet og reker i rød currysaus
Sjalottløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Reker (Skalldyr)
100 g
Seifilet (Fisk)
325 g
Rød currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnkål
50 g
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 564 kcal
- Fett 13 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Seifilet og reker i rød currysaus, forberedelse: Skrell og kutt sjalottløken i tynne båter. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skyll rekene i kaldt vann.
- Seifilet og reker i rød currysaus: Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 1 minutt på hver side. Legg fisken over på et fat. Ha litt ny olje i pannen, og stek sjalottløken i omtrent 3 minutter, til den er blank. Tilsett currypasten og gulrøttene, og stek videre i omtrent 2 minutter.
- Seifilet og reker i rød currysaus, fortsettelse: Ha i kokoskremen og 1 dl vann, og kok opp. Ha grønnkålen og rekene i sausen, og legg fisken på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen. La det hele småkoke under lokk på lav varme i omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett eventuelt litt vann om du synes sausen er for tykk.
- God middag!