Ingredienser
2 pers
Allergener
- Havre,
- hvete,
- melk,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- smør
- melk
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Potetmos
Poteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
1 dl
Blomkål og erter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Erter
125 g
Vegetarschnitzler
Vegetarschnitzler (Selleri, Havre, Hvete)
240 g
Kaperssmør
Sjalottløk
½ stk
Kapers
½ glass
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
3 ss
Soyasaus (Soya)
½ ss
Tilbehør
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 577 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 71 g
- Protein 16 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen med schnitzlene i omtrent 20 minutter. Om du vil spare deg for litt arbeid kan du også koke potetene, uten å mose dem.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele til grønnsakene.
- Potetmos: Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
- Vegetarschnitzler: Fordel vegetarschnitzlene utover et stekebrett med bakepapir. Stek vegetarschnitzlene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme og sprø.
- Kaperssmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels varme, og ha i sjalottløken. Hell vannet av kapersene, og ha ønsket mengde av kapersene i smøret. Gi det hele et raskt oppkok, og ta kjelen av varmen. Smak til med ½ ss soyasaus og saften fra den halve sitronen.
- Blomkål og erter, fortsettelse: Kok brokkoli- og blomkålbukettene i vannet fra punkt 1 i 3–4 minutter. Ha ertene i vannet med blomkålen når det gjenstår 1 minutt av blomkålens koketid.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.