20-30
Salat med krydderbakt laks, Røros rømme og nystekte bagetter
En mettende salat med laks, revet Grana Padano-ost og nystekte bagetter er en klassisk kombinasjon av smaker.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- bygg,
- havre,
- fisk,
- hvete
Basisvarer
- salt
- pepper
Bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
1 pakke
Krydderbakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Salat
Hjertesalat
2 stk
Rødløk
1 stk
Tomater
2 stk
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Røros lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 942 kcal
- Fett 49 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag krutonger i stedet: Kutt bagettene i terninger, drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek brødterningene i ovnen ved 180 grader i omtrent 10 minutter, til de er gylne og sprø. Topp salaten med krutongene.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft
- Bagetter: Stek bagettene som anvist på pakken. Del bagettene i skiver før servering.
- Krydderbakt laks: Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med kryddermiksen, litt salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter, til den så vidt er gjennomstekt.
- Salat: Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt tomatene i terninger. Legg salaten på et serveringsfat.
- Salat, fortsettelse: Fordel grønnsakene og den krydderbakte laksen over salaten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp salaten med osten og litt av rømmen.
- Servering: Bland salaten rett før servering, og server resten av rømmen og bagettene til retten.