Rekebowl med ingefærsyltet rødkål, kokt egg, fullkornsris og chilimajones
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Rekebowl med ingefærsyltet rødkål, kokt egg, fullkornsris og chilimajones

3.91 (146)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
Fullkornsris
135 g
Ingefær
½ bit
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ss
Egg
2 stk
(Egg)
Reker
200 g
(Skalldyr)
Lime
1 stk
Ingefær
½ bit
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Sukker
1 ss
Agurk
½ stk
Spinat
50 g
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 624 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødkålen kan pannestekes om du ikke ønsker å sylte den. Stek den på middels varme i litt olje, sammen med ingefæren, i 4–5 minutter. Krydre med litt salt og pepper.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Kok opp ½ dl vann, 1 ss eddik og 1 ss sukker i en liten kjele, og ta den av varmen når sukkeret er løst opp. Skrell og finhakk hele ingefæren. Ha rødkålen og halvparten av ingefæren i en serveringsskål, og hell over syltelaken. Rør om, og la rødkålen stå på benken frem til servering.   
Kok opp en kjele med vann, og kok eggene i omtrent 8 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene under kaldt vann i omtrent 30 sekunder. Skrell og del eggene i to.     
 Ha rekene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Ha rekene over i en serveringsskål. Del limen i to, og press saften fra limen over rekene. Rør inn resten av den finhakkede ingefæren, Halve posen med soyasaus og 1 ss sukker.  
Skyll og kutt agurken i terninger. Skyll og tørk spinaten.
 Ha risen i skåler, og fordel rekene, rødkålen, eggene, agurken og spinaten oppå. Topp med chilimajonesen og sesamfrøene.  
100 g Grønnsaker: 150 g Egg: 1 stk Reker 100 g Majones: 1 ts Energiinnhold: ca. 410 kcal.
God middag!