Roede
Laktosefri
Glutenfri
Rekebowl med ingefærsyltet rødkål, kokt egg, fullkornsris og chilimajones
3.91 (146)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Skalldyr·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
Fullkornsris
135 g
Ingefær
½ bit
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ss
Egg
2 stk
Reker
200 g
Lime
1 stk
Ingefær
½ bit
Glutenfri soyasaus
½ pose
Sukker
1 ss
Agurk
½ stk
Spinat
50 g
Chilimajones
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 624 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 71 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødkålen kan pannestekes om du ikke ønsker å sylte den. Stek den på middels varme i litt olje, sammen med ingefæren, i 4–5 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kok opp ½ dl vann, 1 ss eddik og 1 ss sukker i en liten kjele, og ta den av varmen når sukkeret er løst opp. Skrell og finhakk hele ingefæren. Ha rødkålen og halvparten av ingefæren i en serveringsskål, og hell over syltelaken. Rør om, og la rødkålen stå på benken frem til servering.
Kok opp en kjele med vann, og kok eggene i omtrent 8 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene under kaldt vann i omtrent 30 sekunder. Skrell og del eggene i to.
Ha rekene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Ha rekene over i en serveringsskål. Del limen i to, og press saften fra limen over rekene. Rør inn resten av den finhakkede ingefæren, Halve posen med soyasaus og 1 ss sukker.
Skyll og kutt agurken i terninger. Skyll og tørk spinaten.
Ha risen i skåler, og fordel rekene, rødkålen, eggene, agurken og spinaten oppå. Topp med chilimajonesen og sesamfrøene.
100 g Grønnsaker: 150 g Egg: 1 stk Reker 100 g Majones: 1 ts Energiinnhold: ca. 410 kcal.
God middag!