Dillstekt torskefilet med knuste poteter, sitron og agurksalat
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Dillstekt torskefilet med knuste poteter, sitron og agurksalat

4.17 (575)
Under 30 min
7 Ingredienser
Urtestekt torskefilet med knuste poteter og agurksalat med sennepsvinaigrette er en enkel og god Roedeklassiker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Margarin
½ ss
(Melk)
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Sennepsvinaigrette
½–1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Dill
1 pakke
Margarin
1 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 416 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 35 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og grovknus potetene med en visp eller en gaffel. Rør inn ½ ss margarin, og smak til med salt og pepper.  
 Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt agurken i to, og så i tynne skiver. Bland sammen rødløken, agurken og sennepsvinaigretten i en serveringsskål. La agurksalaten stå på benken frem til servering. 
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre den med salt og pepper. Skyll, tørk og finhakk dillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Krydre fisken med dill mot slutten av steketiden. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten. 
125 g Potet: 150 g Agurksalat: 150 g Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!