Roede
Laktosefri
Glutenfri
Dillstekt torskefilet med knuste poteter, sitron og agurksalat
4.17 (575)
Under 30 min
7 Ingredienser
Urtestekt torskefilet med knuste poteter og agurksalat med sennepsvinaigrette er en enkel og god Roedeklassiker.
Urtestekt torskefilet med knuste poteter og agurksalat med sennepsvinaigrette er en enkel og god Roedeklassiker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Margarin
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Margarin
½ ss
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Sennepsvinaigrette
½–1 pakke
Torskefilet
325 g
Dill
1 pakke
Margarin
1 ss
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 416 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 35 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og grovknus potetene med en visp eller en gaffel. Rør inn ½ ss margarin, og smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt agurken i to, og så i tynne skiver. Bland sammen rødløken, agurken og sennepsvinaigretten i en serveringsskål. La agurksalaten stå på benken frem til servering.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre den med salt og pepper. Skyll, tørk og finhakk dillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Krydre fisken med dill mot slutten av steketiden. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
125 g Potet: 150 g Agurksalat: 150 g Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!