Hjemmelaget pastinakksuppe med persille og krispy ostekrutonger
Vegetar

Hjemmelaget pastinakksuppe med persille og krispy ostekrutonger

4.11 (80)
Under 45 min
11 Ingredienser
Smakfull pastinakksuppe med spicy kikerter, sprø pastinakkchips, ostekrutonger og varme brød.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Pastinakker
1½ stk
Gul løk
½ stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
4 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Rustikke multibrød
1 stk
(Hvete, Rug)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Pastinakk
½ stk
Rustikke multibrød
1 stk
(Hvete, Rug)
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 627 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil spare tid, kan du tilberede alle multibrødene som anvist på pakken.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt pastinakkene i centimeterstore terninger. Skrell og kutt løken i båter. Fordel pastinakken og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
 Kutt multibrødet i terninger. Fordel brødterningene på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og Grande Premium-osten. Sil laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og tørk dem med et kjøkkenhåndkle. Fordel kikertene utover den andre halvdelen av stekebrettet, og vend inn litt olje og chilikrydderet. Stek det hele i ovnen i 10–12 minutter. Vend på brødbitene og kikertene underveis i steketiden.
 Skrell pastinakken og bruk skrelleren til å lage tynne strimler av den. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pastinakkstrimlene i 1–2 minutter på hver side, til de er gylne. Ha pastinakkchipsene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir.
 Kok opp 4 dl vann, grønnsaksbuljongen og 2 ss eddik i en kjele. Ha den ovnsbakte pastinakken og løken over i kjelen. Tilsett matfløten, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.  
 Tilbered det andre multibrødet som anvist på pakken. Skyll, tørk og grovhakk persillen. Topp suppen med ostekrutongene, kikertene, pastinakkchipsene og persillen. Del multibrødet i to og server det til retten.
God middag!