30-40
Vegetar
Hjemmelaget pastinakksuppe med persille og krispy ostekrutonger
Smakfull pastinakksuppe med spicy kikerter, sprø pastinakkchips, ostekrutonger og varme brød.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Pastinakksuppe
Pastinakker
1½ stk
Gul løk
½ stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
4 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Krispy ostekrutonger og spicy kikerter
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
1 stk
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Pastinakkchips
Pastinakk
½ stk
Servering
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 627 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil spare tid, kan du tilberede alle multibrødene som anvist på pakken.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Pastinakksuppe: Skrell og kutt pastinakkene i centimeterstore terninger. Skrell og kutt løken i båter. Fordel pastinakken og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
- Krispy ostekrutonger og spicy kikerter: Kutt multibrødet i terninger. Fordel brødterningene på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og Grande Premium-osten. Sil laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og tørk dem med et kjøkkenhåndkle. Fordel kikertene utover den andre halvdelen av stekebrettet, og vend inn litt olje og chilikrydderet. Stek det hele i ovnen i 10–12 minutter. Vend på brødbitene og kikertene underveis i steketiden.
- Pastinakkchips: Skrell pastinakken og bruk skrelleren til å lage tynne strimler av den. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pastinakkstrimlene i 1–2 minutter på hver side, til de er gylne. Ha pastinakkchipsene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir.
- Pastinakksuppe, fortsettelse: Kok opp 4 dl vann, grønnsaksbuljongen og 2 ss eddik i en kjele. Ha den ovnsbakte pastinakken og løken over i kjelen. Tilsett matfløten, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Servering: Tilbered det andre multibrødet som anvist på pakken. Skyll, tørk og grovhakk persillen. Topp suppen med ostekrutongene, kikertene, pastinakkchipsene og persillen. Del multibrødet i to og server det til retten.