25-35
Laktosefri
Glutenfri
Stekt seifilet med kapers, sitron, kokte poteter og grønn salat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- hvetemel
- smør
- salt
- pepper
- olje
Kokte poteter
Poteter
350 g
Grønn salat
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Restaurantsalat
100 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Olivenolje
½ ss
Stekt seifilet med kapers og sitron
Seifilet (Fisk)
325 g
Sitron
½ stk
Kapers
1 glass
Hvetemel (Hvete)
3 ss
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 432 kcal
- Fett 13 g
- Karbohydrater 44 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt skallet av sitronen, og kutt fruktkjøttet i små terninger. Vend sitronterningene inn i smøret for en ekstra frisk smak.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Grønn salat: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i store biter. Skyll salaten. Ha ½ ss eddik og ½ ss olivenolje i en serveringsskål, og krydre med litt salt og pepper. Vend tomaten, løken og salaten inn i dressingen.
- Stekt seifilet med kapers og sitron, forberedelse: Ha 3 ss mel på en tallerken. Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i melet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side.
- Stekt seifilet med kapers og sitron: Skyll den halve sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Kutt sitronen i båter. Hell laken av kapersen.
- Stekt seifilet med kapers og sitron, fortsettelse: Ha 2 ss smør, kapersen og skallet fra sitronen i stekepannen med fisken, og skru ned til lav varme (se tips). Øs sitronsmøret og kapersen over fisken i omtrent 2 minutter, til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Servering: Server sitronbåtene til retten.
- God middag!