25-35
Glutenfri
Kyllingschnitzel med potetsalat med eple og fennikel, hvitløksdressing og sitron
Panert kyllingkjøtt blir ikke bare sprøtt, men også ekstra saftig. Her får du det servert med en frisk potetsalat med sennep, fennikel og eple.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- egg
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Potetsalat med eple og fennikel
Poteter
350 g
Grønt eple
1 stk
Fennikel
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
Kyllingschnitzel
Kyllingbryst
300 g
Panering
75 g
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Egg, Hvete)
1 dl
Tilbehør
Ruccola
50 g
Sitron
½ stk
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 714 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 53 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til hvitløksdressingen med litt finrevet skall fra sitronen og kvernet sort pepper.
- Potetsalat med eple og fennikel: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og kutt eplet i terninger. Skyll og kutt fennikelen i tynne skiver. Skyll persillen, og plukk bladene fra persillestilkene.
- Kyllingschnitzel: Ta av skinnet på kyllingbrystet, og skjær kyllingbrystet i to skiver på midten. Bank kyllingfiletene tynne med en kjøtthammer eller liten kjele, og krydre med salt og pepper på begge sider. Knekk 1 egg i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Ha paneringen og 1 dl hvetemel i hver sin dype tallerken.
- Kyllingschnitzel, fortsettelse: Vend kyllingen først i melet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Legg kyllingen på en tallerken. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne og sprø.
- Potetsalat med eple og fennikel, fortsettelse: Skyll de kokte potetene raskt i kaldt vann, og kutt dem i skiver. Bland potetene, eplet, fennikelen, persillen og sennepsvinaigretten i en serveringsskål. Krydre med litt salt og pepper.
- Tilbehør: Skyll og tørk ruccolaen. Kutt sitronen i båter. Server ruccolaen, sitronbåtene og hvitløksdressingen til retten (se tips).