30-40
Glutenfri
Mørkokt svinenakke med estragonsmør, hvitløksbakte gulrøtter og potetmos
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Hvitløksbakte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
1 stk
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Svinenakke og sopp i estragonsmør
Sjampinjong
100 g
Estragon
½ bunt
Mørkokt svinenakke
350 g
Kryddersmør (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 929 kcal
- Fett 63 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt av estragonen sammen med gulrøttene og hvitløken for mer smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Hvitløksbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire på langs. Skrell og kutt hvitløken i grove biter. Ha gulrøttene og hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
- Potetmos: Ha posen med potetmos i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la posen trekke i vannet på middels høy varme i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Svinenakke og sopp i estragonsmør: Rens og kutt soppen i fire. Skyll og grovhakk estragonen. Kutt svinenakken i to. Ta vare på kraften fra pakken.
- Svinenakke og sopp i estragonsmør, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Legg soppen over på en tallerken. Ha i litt ny olje, og stek svinekjøttet i 2 minutter på hver side. Skru ned varmen til middels lav varme og ha i kryddersmøret, estragonen og kraften fra pakkene. Øs smøret over kjøttet og ha soppen tilbake i stekepannen. La det stå på lav varme til resten av retten er klart.
- Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
- God middag!