Massaman kyllingcurry med basmatiris, spinat, peanøtter og lime
Laktosefri
Glutenfri

Massaman kyllingcurry med basmatiris, spinat, peanøtter og lime

4.19 (207)
Under 20 min
9 Ingredienser
Massaman curry er en smaksrik og aromatisk gryterett fra Thailand.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • sukker
  • salt
Basmatiris
½ pakke
Sjalottløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Spinat
50 g
Kyllingkjøttdeig
150 g
Massaman currypaste
¼–½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Lime
1 stk
Vann
1 dl
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1044 kcal
  • Fett: 55 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok risen som anvist på pakken.  
 Skrell løken og gulrøttene, og skyll spinaten. Kutt løken og gulrøttene i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingdeigen, gulrøttene og løken i 2 minutter. Tilsett ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 1 minutt. Ha i kokoskremen og 1 dl vann, og kok over middels varme i 2 minutter. 
 Del limen i to. Smak til gryten med litt sukker, salt, saft fra limen og eventuelt mer massaman currypaste. Vend inn spinaten, og gi det hele et raskt oppkok.  
 Dryss peanøttene over retten ved servering. 
Nyt måltidet!    
God middag!