Roede
Laktosefri
Asiatisk kyllingbowl med fullkornsris, agurk og mango
3.97 (239)
Under 35 min
10 Ingredienser
Fyll salatbollen med saftig kylling med asiatiske smaker, fullkornsris, sprø grønnsaker og en søt mangosalat. Dette er en sunn og mettende middagsbowl.
Fyll salatbollen med saftig kylling med asiatiske smaker, fullkornsris, sprø grønnsaker og en søt mangosalat. Dette er en sunn og mettende middagsbowl.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Fullkornsris
135 g
Vårløk
½ pakke
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Mango
1 stk
Lime
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Vårløk
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 668 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er mangoen umoden, kan du la den ligge på kjøkkenbenken fram til dagen du skal lage retten. En umoden mango er mindre søt og hardere i konsistensen, men kan fortsatt spises. Stek kyllingen med bare litt salt og pepper på.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt vårløken og agurken i tynne strimler. Skyll og kutt tomaten i to, og så i skiver. Fordel grønnsakene på en tallerken.
Skrell og kutt mangoen i terninger, og ha den over i en skål. Smak til med saften fra halve limen. Del resten av limen i båter, og server dem ved siden til retten.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, og krydre med litt salt. Ha i halvparten av vårløken og sesamfrøene mot slutten av steketiden. Vend inn soya- og ingefærsausen, og gi det hele et lite oppkok.
God middag!
125 g Kokt ris: 100 g Grønnsaker: 150 g Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!