Laktosefri
Tonkatsu - Japansk svineschnitzel med spisskål-slaw, sesamfrø og lime
4.3 (778)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider- eller hvitvinseddik
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
135 g
Ingefær
½ bit
Spisskål
½–1 bit
Chiliflak
½–1 pakke
Aioli
½–1 pakke
Sukker
½ ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Glutenfri soyasaus
½ pose
Svinekam i skiver
300 g
Egg
1 stk
Panering
50 g
Hvetemel
½ dl
Lime
½ stk
Teriyakisaus
½–1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 969 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 97 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovriv ingefæren. Fjern det ytterste laget på kålen, og strimle kålen tynt. Ha ingefæren og kålen i en bolle og tilsett ½ ts sukker, ønsket mengde av chiliflakene, ½ ss eddik, ½ ss soyasaus og aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper på begge sider. Knekk egget i en skål og pisk det lett sammen med en gaffel. Ha ½ dl hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend kjøttet først i melet, så i egget og til sist i paneringen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek schnitzlene i omtrent 3 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt. Kutt kjøttet i strimler før servering.
Del limen i båter. Server schnitzlene sammen med risen, spisskål-slawen, teriyakisausen, sesamfrøene og limen. God middag!
God middag!