Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker, grønnkål og urtesaus
Roede
Glutenfri

Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker, grønnkål og urtesaus

4.2 (316)
Under 35 min
9 Ingredienser
Saftig kyllingfilet med sesongens rotgrønnsaker og urtesaus er hverdagsluksus for hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Olje
1 ss
Kyllingfilet
300 g
Olje
1 ts
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grønnkål
50 g
Lime
½ stk
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 583 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell rødløken, gulrøttene og selleriroten. Skyll potetene. Kutt gulrøttene, selleriroten og potetene i skiver. Kutt rødløken i båter. Skrell og finhakk hvitløken. 
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnkålen i omtrent 2 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra limen.
Skjær kyllingen i skiver før servering.
125 g Ovnsbakte grønnsaker: 300 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!