20-30
Kyllingbryst med timian- og hvitløksbakte poteter, gulrøtter og soppsaus
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
Timian- og hvitløksbakte poteter og gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
200 g
Honning
1 pakke
Pannestekt kyllingbryst
Kyllingbryst med skinn
250 g
Smør (Melk)
1 ss
Soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 804 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 65 g
- Protein 60 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Timian- og hvitløksbakte poteter og honningglaserte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Kutt potetene i to hvis de er store. Ha gulrøttene på den ene siden i en ildfast form, og potetene og hvitløken på den andre siden. Vend inn litt olje, salt og pepper, og vend honningen inn med gulrøttene. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, til grønnsakene er gylne og gjennomstekte.
- Pannestekt kyllingbryst: Del kyllingen i to på midten, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen mens den steker. La kyllingen hvile i omtrent 4 minutter før du skjærer den i skiver.
- Soppsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- God middag!