Glutenfri
Butter chicken med ris og agurksalat
4.16 (579)
Under 20 min
9 Ingredienser
Du finner denne populære retten på de aller fleste indiske menyer. Her får du er en rask versjon med krydret salat og frisk yoghurtdressing.
Du finner denne populære retten på de aller fleste indiske menyer. Her får du er en rask versjon med krydret salat og frisk yoghurtdressing.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesidereddik
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
135 g
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
½ bunt
Eplesidereddik
1 ss
Sukker
½ ts
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Butter chicken-paste
½–1 glass
Crème fraîche
75 g
Vann
1 dl
Crème fraîche
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 743 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en mildere smak på agurksalaten kan løken skylles i kaldt vann før den marineres.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovhakk rødløken. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, 1 ss eplesidereddik og ½ ts sukker i en skål. La løken trekke i 5 minutter, før du har i tomaten, agurken og korianderen. Smak til med litt salt.
Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på for mer smak. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Tilsett butter chicken-pasten og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 1 minutt. Vend inn halvparten av crème fraîchen, og la sausen småkoke i 2–3 minutter til. Smak til med salt.
Server resten av crème fraîchen til retten.
God middag!