Butter chicken med ris og agurksalat
Glutenfri

Butter chicken med ris og agurksalat

4.16 (568)
Under 20 min
9 Ingredienser
Du finner denne populære retten på de aller fleste indiske menyer. Her får du er en rask versjon med krydret salat og frisk yoghurtdressing.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesidereddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Basmatiris
135 g
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
½ bunt
Eplesidereddik
1 ss
Sukker
½ ts
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Butter chicken-paste
½–1 glass
Crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 743 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en mildere smak på agurksalaten kan løken skylles i kaldt vann før den marineres.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og grovhakk rødløken. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, 1 ss eplesidereddik og ½ ts sukker i en skål. La løken trekke i 5 minutter, før du har i tomaten, agurken og korianderen. Smak til med litt salt.  
 Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på for mer smak. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Tilsett butter chicken-pasten og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 1 minutt. Vend inn halvparten av crème fraîchen, og la sausen småkoke i 2–3 minutter til. Smak til med salt.      
Server resten av crème fraîchen til retten. 
God middag!