Kamstek av svin i sennepssjy med stekte grønnsaker og potetbåter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
- salt
- vann
- smør
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Løk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Vann
1 dl
Sjysaus
1 pakke
Foxy Lady-sennep
1–2 ss
Kamstek
350 g
Brokkoli
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Squash
½–1 stk
Smør
1–2 ss
Potetkrydder
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek grønnsakene i ovnen sammen med potetene, da får du færre arbeidsprosesser.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i båter og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Ha på litt olje og krydre med salt og pepper (se tips). Sett brettet i ovnen og stek potetene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Kutt løken i skiver og varm opp en stekepanne med olje. Stek løken til den er blank. Tilsett vann og sjysaus og la det småkoke i 2 minutter. Smak til med sennep.
Legg kamsteken i pannen med sjysaus, ha på lokk og la det trekke til kjøttet er varmt, dette tar omtrent 10 minutter.
Hakk hvitløk og kutt brokkoli i små buketter. Skrell stilken og del den i staver. Kutt også squash i staver. Varm opp en stekepanne eller en vid kjele med olje. Stek brokkolien i 2–3 minutter, tilsett hvitløk og squash, og stek i 2–3 minutter til. Ha i smør og potetkrydder, og vend om. Smak til med salt og pepper.
Server kamstek i sennepssjy med stekte poteter og grønne grønnsaker.
God middag!