Fiskegrateng med råkostsalat og kryddersmør

Fiskegrateng med råkostsalat og kryddersmør

4.16 (96)
Under 30 min
6 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om den også er en av våre enkleste retter.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
150 g
Fiskegrateng
400 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panering
½ pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Kryddersmør
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Gulrot
1 stk
Grønt eple
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1114 kcal
  • Fett: 59 g
  • Karbohydrater: 105 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Kok ønsket mengde av potetene i omtrent 15–20 minutter, til de er gjennomkokte.
Smør en ildfast form med litt olje. Hell fiskegratengen i formen, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen og ha på noen små klatter med smør. La gratengen steke midt i ovnen i omtrent 20–25 minutter.
Smelt ønsket mengde av kryddersmøret i en liten kjele. La det småkoke i 2–3 minutter, til det har en lys brun farge.
Skrell gulroten, og riv den og eplet på den grove siden av et rivjern. Bland gulroten og eplet til en råkostsalat i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper. 
God middag!
 Varm restene av fiskegratengen i stekeovnen. Kutt resten av de kokte potetene i terninger. Stek dem i en stekepanne til de er gylne og varme. Vend inn råkosten, 1 ss smør og litt karri.
God middag!